onsdag, februari 15, 2017
I spåren av betygsinflation och bristande likvärdighet i betygssättning har blickarna vänts mot de nationella proven. De anses vara en viktig del av lösningen på dessa problem. Onsdagens Uppdrag granskning om fusk…
Read More
onsdag, mars 30, 2016
De stora utmaningar skolan står inför idag med nyanlända barn och brist på lärare har initierat olika förslag på hur behoven ska mötas. Lärarförbundets Jaara Åstrand kom, den…
Read More
måndag, februari 9, 2015
Unga människors läsvanor är ett hett ämne på många håll i dagens skoldebatt. Men en aspekt av diskussionen som sällan uppmärksammas är att svenskämnet, i och med Gy11,…
Read More
torsdag, januari 29, 2015
Kultur- och utbildningsministrarna har börjat röra på sig. I måndags skrev Alice Bah Kuhnke och Gustav Fridolin tillsammans en artikel i Expressen, ”Skolan ska genomsyras av kulturen”. Det…
Read More
torsdag, mars 7, 2013
Den utbildningspolitiska debatten utgår ifrån ett snävt perspektiv på hur hjärnan fungerar. När det gäller lagring av sinnesintryck och kunskaper och hur vi minns, finns det i den…
Read More
fredag, december 16, 2011
Det pågår en nedmontering av kulturen i skolan. Kommunerna är inte intresserade, säger Lisa Backhans i den här artikeln. Detta ointresse ska ses mot bakgrund av en långvarig…
Read More
torsdag, januari 20, 2011
Är det inte lite flummigt det där med kultur i skolan, med skapande och estetiska läroprocesser? Nej, menar Ina Alm, det är en helt felaktig föreställning om man…
Read More
lördag, januari 15, 2011
För mer än tio år sedan publicerades resultatet från en enkät till 8 000 elever med frågor om Förintelsen under andra världskriget, om det mångkulturella samhället, om muslimers…
Read More