Jan Thavenius: Slutbetyg för JB-skolorna

Dagens Arena har avslöjat att slutbetygen från konkursbolaget JB-gymnasiet i Sundsvall har försvunnit för flera årskurser. Ingen kan alltså kontrollera om elevernas betyg är korrekta eller ej. Från andra håll rapporteras att andra viktiga uppgifter om eleverna försvunnit på privatskolor.

Skolverket är överraskat och tycker att det är ett ”problem”. Det kan man kanske tycka. Eleverna har inget bevis på att de tagit en gymnasieexamen. Konkursförvaltaren kan inte garantera att det inte ”försvunnit” en massa betyg. Hon graderar upp Skolverkets problem till att det är ”oerhört tragiskt”.

Den nya skollagen säger att de fristående skolorna ska lämna över slutbetygen till kommunen. Men här kommer det verkligt sensationella. När det gäller skolor som går i konkurs finns ingenting reglerat. Men det bekymrar inte Skolverket. Det tycker inte att det finns någon anledning att tro att betygen inte skulle vara korrekta. Det går visserligen inte att kontrollera men…

Så fick vi ännu ett bevis på att de politiker som skapade en kvasimarknad för skolan inte vet hur en marknad fungerar. Konkurser hör till varan för dagen på marknaden.

 

 

 

 

One Comment on “Jan Thavenius: Slutbetyg för JB-skolorna

Lämna ett svar

Obs! Kommentarer begränsas till 500 tecken (inklusive blanksteg).

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Din e-postadress behövs för godkänd kommentar. S.O.S. sparar e-postadresser, men vidareförmedlar dem ej. På begäran kan din e-postadress tas bort ur vårt register, varvid kommentar/kommentarer raderas.

SKOLA OCH SAMHÄLLE

WEBBTIDSKRIFT
ISSN 2001-6727

REDAKTÖRER
Malin Tväråna
Magnus Erlandsson
Sara Hjelm
Janna Lundberg
Gunnlaugur Magnússon
Hanna Sjögren
Ola Uhrqvist

E-POST
redaktionen@skolaochsamhalle.se

© COPYRIGHT
Skola och Samhälle

ISSN 2001-6727

KONTAKTA OSS

    Translate »