Jubileumsskrift om Skola och samhälles första decennium

Skola och samhälle fyller tio år i år, och även om pandemin inneburit att vi behöver skjuta fram firandet något, avslutar vi det här året med några utdrag ur en kommande jubileumsskrift om Skola och samhälles första decennium. Först ut är ett kapitel av Ingrid Carlgren om Skola och Samhälles start, framväxt och utveckling. Ytterligare några sammanfattande texter från forumets tio år publiceras på torsdag och nästa måndag.

Boken, som ges ut under våren 2021 (både som inbunden och i pdf), innehåller dels tidigare och nuvarande SOS-redaktörers introducerande kommentarer till olika teman i debatten om skolan, dels många exempel på särskilt uppmärksammade texter ur vårt rika arkiv. Med boken vill vi erbjuda läsarna möjlighet till reflektion kring tio år av skoldebatt: vilka frågor var egentligen framträdande för tio och fem år sedan? Vilka av dessa frågor har fallit i glömska – och vilka har vuxit i styrka?

Redaktionen

Bildkälla: Briam Cute

Lämna ett svar

Obs! Kommentarer begränsas till 500 tecken (inklusive blanksteg).

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Din e-postadress behövs för godkänd kommentar. S.O.S. sparar e-postadresser, men vidareförmedlar dem ej. På begäran kan din e-postadress tas bort ur vårt register, varvid kommentar/kommentarer raderas.

SKOLA OCH SAMHÄLLE

WEBBTIDSKRIFT
ISSN 2001-6727

REDAKTÖRER
Malin Tväråna
Magnus Erlandsson
Sara Hjelm
Janna Lundberg
Gunnlaugur Magnússon
Hanna Sjögren
Ola Uhrqvist

E-POST
redaktionen@skolaochsamhalle.se

© COPYRIGHT
Skola och Samhälle

ISSN 2001-6727

KONTAKTA OSS

    Translate »