SOS 10 år: Vilka blir 2020-talets viktigaste skolpolitiska frågor?

I år fyller SOS tio år som debattorgan. Vi lämnar samtidigt ett decennium av skoldebatt bakom oss. Ett decennium som präglats av frågor som kunskapskris, flum, skolmarknad och skolans styrning. Vissa frågor har rört sig, såsom frågan om skolans marknadsutsättning, som idag är betydligt mer ifrågasatt än den var för tio år sedan. Andra frågor tycks närmast ha sedimenterats, såsom kunskapskrisen.

Senare i vår presenteras en sammanställning av några framträdande teman i SOS-debatten sedan starten 2010. Det blir i form av en jubileumsskrift som den nya och gamla redaktionen har arbetat med. Skriften blir tillbakablickande, men väcker tankar inför det kommande decenniet. Vilka frågor kommer känneteckna 2020-talet? Vilka frågor kommer röra sig på den politiska agendan, och vilka kommer falla i skymundan? Skicka gärna dina tankar och förhoppningar till SOS (se Bidrag).

Redaktionen

Bild av Ryan McGuire från Pixabay.

 

 

 

 

 

One Comment on “SOS 10 år: Vilka blir 2020-talets viktigaste skolpolitiska frågor?

Lämna ett svar

Obs! Kommentarer begränsas till 500 tecken (inklusive blanksteg).

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Din e-postadress behövs för godkänd kommentar. S.O.S. sparar e-postadresser, men vidareförmedlar dem ej. På begäran kan din e-postadress tas bort ur vårt register, varvid kommentar/kommentarer raderas.

SKOLA OCH SAMHÄLLE

WEBBTIDSKRIFT
ISSN 2001-6727

REDAKTÖRER
Malin Tväråna
Magnus Erlandsson
Sara Hjelm
Janna Lundberg
Gunnlaugur Magnússon
Hanna Sjögren
Ola Uhrqvist

E-POST
redaktionen@skolaochsamhalle.se

© COPYRIGHT
Skola och Samhälle

ISSN 2001-6727

KONTAKTA OSS

    Translate »