Stöd flyttas från utsatta barn till välbeställda

Charlotte Jacobsson skrev här i S.O.S. om den oro en lärare känner för att det blivit allt svårare att få hjälp till de elever som är i behov av särskilt stöd. Neddragningarna för resursskolorna i Stockholm är en variation på samma tema. Utsatta barn har det svårt i dagens skola. Det är t.o.m. så att stödresurser flyttas över från utsatta barn till välbeställda….

2 Comments on “Stöd flyttas från utsatta barn till välbeställda

  1. Nu var det ju inte mer till “de välbeställda” som var syftet utan man har i Stockholm skapat ett resurstilldelningssystem som ska ge betydligt mer till skolor i “utanförskapsområden”. De resursskolor som drabbas är inte riktade mot barn till “mindre bemedlade” (som motsats till “välbeställda”) utan till barn med diagnoser som därför behöver gå i mindre grupper mm. Skulle tro att det är fler “välbeställda” barn där än motsatsen, med tanke på vad som ofta krävs av föräldrar för att få till rätt utredningar mm. Därmed inte sagt att det är okej att “offra” resursskolorna, men att få det att låta som om pengarna skulle statsas på “Östermalmsskolorna” är missvisande.

Lämna ett svar

Obs! Kommentarer begränsas till 500 tecken (inklusive blanksteg).

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Din e-postadress behövs för godkänd kommentar. S.O.S. sparar e-postadresser, men vidareförmedlar dem ej. På begäran kan din e-postadress tas bort ur vårt register, varvid kommentar/kommentarer raderas.

SKOLA OCH SAMHÄLLE

WEBBTIDSKRIFT
ISSN 2001-6727

REDAKTÖRER
Malin Tväråna
Magnus Erlandsson
Sara Hjelm
Janna Lundberg
Gunnlaugur Magnússon
Hanna Sjögren
Ola Uhrqvist

E-POST
redaktionen@skolaochsamhalle.se

© COPYRIGHT
Skola och Samhälle

ISSN 2001-6727

KONTAKTA OSS

    Translate »