Sommaruppehåll

Skolavslutningarna har passerat och vi är framme vid S.O.S.-redaktionens sommaruppehåll. Vi återkommer som vanligt vid tiden för höstterminens början.

Det är mycket denna gångna vår som faktiskt inte varit “som vanligt” i skolan. Inställda nationella prov, undervisning på distans samt oro hos elever, föräldrar och lärare är några saker som kommit att prägla skolan i pandemins spår.

Trots osäkra förutsättningar har debatten om skolan här på S.O.S. hållit igång. En del artiklar har varit direkt relaterade till coronakrisens effekter på skolan, andra har rört de mer eller mindre “eviga frågorna” på S.O.S, de som rör svensk skola i skärningspunkten mellan marknadsutsatthet, kunskapsdebatter och vetenskaplig grund.

Det har under de 10 år som S.O.S. hållit igång kommit att bli en betydande mängd viktiga artiklar kring dessa frågor. Som vi flaggat för tidigare arbetar vi i redaktionen på att samla sådana artiklar i en jubileumsskrift för att uppmärksamma att S.O.S. nu verkat i tio år. Urvalet av artiklar – och annat material till skriften – är gjort. Ett planerat event kring jubileet tvingades vi dock dessvärre ställa in utifrån rådande rekommendationer och vi avvaktar likaså med publiceringen av själva skriften.

Vi hoppas förstås kunna återkomma till detta i höst. Tills dess ber vi att få önska en riktigt bra sommar!

/Redaktionen

 

Bild av Steve Bidmead hämtad från Pixabay

Lämna ett svar

Obs! Kommentarer begränsas till 500 tecken (inklusive blanksteg).

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Din e-postadress behövs för godkänd kommentar. S.O.S. sparar e-postadresser, men vidareförmedlar dem ej. På begäran kan din e-postadress tas bort ur vårt register, varvid kommentar/kommentarer raderas.

SKOLA OCH SAMHÄLLE

WEBBTIDSKRIFT
ISSN 2001-6727

REDAKTÖRER
Magnus Erlandsson
Sara Hjelm
Magnus Hultén
Malin Ideland
Anders Jönsson
Björn Kindenberg

E-POST
redaktionen@skolaochsamhalle.se

© COPYRIGHT
Skola och Samhälle

ISSN 2001-6727

S.O.S. på Twitter

KONTAKTA OSS